Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Vegglamper på barnerommet er en god form for supplerende belysning. Å la barnet selv være med på å velge lampe kan være en fin aktivitet å gjøre sammen.

Belysning på barnerommet handler om mer enn bare belysning i seg selv. Lyset skal selvfølgelig være tilpasset barnets og foreldrenes behov, men det er mange elementer som spiller inn utover dette. For mange barn er en vegglampe ikke bare symbolet på lys og noe som gjør det litt mer koselig på rommet, men også noe som er et blikkfang, og det finnes utallige fine utvalg når det kommer til valget av vegglampe.

Det er kanskje lett å glemme at barnerommet også skal behandles på samme måte når det kommer til belysning, som et hvilket som helst annet rom i huset skal, også selv om barna er små. Typen lys man velger kommer ann på størrelsen på rommet, hvilke behov man har for belysning i rommet, og på hvilken måte man skal inkludere barna i beslutningen om belysning.

Når det kommer til design kan det være en god idé at de voksne velger det som passer best til den praktiske belysningen, men man kan tidlig gi barna frihet i forhold til hva de synes er fint når det kommer til den mer dekorative belysningen. En supplerende vegglampe kan være et fint eksempel på dette. det kan være fin belysning fra taklampe, bordlampe og annen belysning i rommet, men å la barna få lov til å være med på å bestemme hvilken vegglampe de skal ha, over sengen for eksempel, kan gi barna en følelse av selvbestemmelse og mer deltagende.

Hvis man har et barn som ikke er særlig glad i å sove i mørket, kan en vegglampe være et godt alternativ til en vanlig nattlampe. I en vegglampe kan man sette en pære med et veldig svakt lys, og dermed ikke forstyrre barnet fra å sovne, og den kan samtidig være et fint og hyggelig element i rommet som barnet kan fokusere på når barnet har lagt seg. Det å kunne ligge og se på vegglampen, som er formet som en av barnets favorittfigurer fra barne-tv (som for eksempel de fine Disney lampene som var populære før), eller lamper formet som andre figurer som barna kjenner igjen. Hvis man velger en vegglampe som dette, som er noe barna kan kjenne igjen, kan det hende at det å legge seg blir litt mindre skummelt. Både fordi det er litt lys når de skal legge seg, men også at valget av vegglampe er noe som gjør at barna føler seg trygge når de skal legge seg fordi det er noe de kjenner igjen. det at barna selv har fått lov til å være med på å bestemme hvilken vegglampe de skal ha over sengen kan gi en ekstra følelse av dette fordi det er noe de i utgangspunktet liker og mest sannsynlig assosierer med noe som er ubetinget positivt.

Valget av vegglampe på barnerommet kan av denne grunnen med fordel behandles som dekorativ eller supplerende belysning. Hvis man tenker på en vegglampe som hovedbelysning i rommet kommer det plutselig noen behov inn i bildet som ikke kan spille særlig godt sammen med det som akkurat ble beskrevet i seksjonen over. Å la valget av vegglampe være supplerende belysning gir dermed større frihet for å tenke hovedbelysningen i rommet på en annen måte, og ved å for eksempel velge en taklampe som distribuerer lyset godt kan en vegglampe være et fint, kreativt og personlig innslag som barnet kan få lov til å være med på å bestemme. Som voksen skal man selvsagt alltid ha hovedansvaret, men det er mange fordeler ved å la barnet tidlig være med på å ønske seg hvordan det skal se ut på rommet deres.

Tag(s) : #lamper

Share this post

Repost 0