Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Når det kommer til utebelysning, er det mye som kan forandres bare ved å sette opp en enkel lampe på en vegg. En lampe på en vegg har stor effekt på området rundt og hvordan vi mennesker oppfatter huset som veggen er en del av.

Vi mennesker tiltrekkes av lys. Vi synes det er hyggelig, varmt og deilig. Og derfor er det nettopp at utebelysning er så viktig å få på plass. Et hvert hjem bør ha en form for utebelysning, om det så enn bare er en enkel lampe på en vegg. Uten en lampe på en vegg, eller mer avansert utebelysning for den del, vil huset som mørkt og dystert når natten faller på. Med bare en enkel lampe på en vegg vil det derimot ønske velkommen til de som ferdes der ute i mørket og vitne om varmen og hyggen som finnes der inne bak husets fasade.

Utebelysning handler dessuten selvfølgelig også om de praktiske aspektene. Utebelysning gjør det mulig for oss å se i mørket og dermed åpne opp for muligheten for å utføre arbeidsoppgaver og så videre. Selv en enkel lampe på en vegg vil gi oss muligheter vi ellers ikke ville hatt etter at mørket har falt på og dermed gjøre hverdagen våres mer praktisk og enkel. Dessuten er det alltid praktisk å kunne se hvor man går – uten denne enkle formen for utebelysning med en liten lampe på en vegg, vil det være mye vanskeligere å ta seg frem i mørket, selv om det bare er snakk om den lille avstanden fra porten og frem til husets inngangsdør.

En lampe på en vegg kan altså være redningen i mange situasjoner og dessuten virke innbydende i mørket. Ønsker man å ta steget videre og ekspandere sin bruk av utebelysning, finnes det et hav av muligheter. Utebelysning kan fås i de aller fleste former og fasonger, styrker og farger. Utebelysning fås beregnet på det meste, enten det dreier seg om opplysning av en enkel vegg, et helt hus, en garasje, veier eller hager. Vil man dekorere hele huset og lyse opp hver vegg, krok og hjørne, er det ingenting som kan stoppe deg fra å gjøre det. Utebelysning har ikke flere begrensninger enn din egen lommebok.

Likevel vil nok de fleste av oss begrense bruken av utebelysning til det vi strengest tatt trenger den til. Kanskje er det en vegg her og en veg der som burde lyses opp av praktiske grunner, kanskje er det veien fra porten og opp til husets inngangsdør som burde lyses litt ekstra opp for hyggens skyld. Enten det dreier seg om hygge eller praktiske aspekter, utebelysning til vegg eller langs stier, så finnes det i hvert fall mange muligheter og mange gode grunner til å tenke over hvordan man kan få det best mulige resultatet ut av det man velger i siste ende. En god start er alltids å sette opp en enkel lampe på en vegg. Derfra kan man fritt bygge videre på sin egen utgave av utebelysning.

Tag(s) : #utebelysning, #vegglamper, #vegg

Share this post

Repost 0